Logo van Kamminga Sailing

Kamminga Sailing
Voor een wereld in beweging en méér dan zeilen alleen!

Zeiljacht De Hilde Baudine van Kamminga Sailing

Home     Friese vlag www.kammingasailing.nl

Vaarplan
Last Minute
Aanmelden

Algemene informatie

Accommodatie

Foto's
Foto's interieur
Foto's dek
Videofilm

Noorwegen

Nederland
Waddeneilanden

Terschelling
Vlieland
Texel

Simmer

Engeland

Dagtochten

Groepen
Individueel

Links

Email naar kamminga sailing

 

Vlieland

Vanuit Harlingen zeilt De Hilde Baudine in ongeveer drie uren naar dit rustige eiland. Tijdens het zeilen is er genoeg tijd voor ontspanning of om navigatie- en/of zeiltechnieken te leren.

We zeilen vanuit Harlingen door de vaargeul langs de Pollendam. Deze dam is aangelegd om de vaargeul naar Harlingen op diepte te houden. We zeilen door de vaargeulen en langs zandbanken. We volgen de genummerde rode en groene tonnen naar het eiland. Het vogelreservaat eilandje Griend komt in zicht.

We zetten koers in de richting van het zeegat tussen de beide eilanden Vlieland en Terschelling. Aan de kant van Vlieland bevindt zich een grote zandplaat. Dit is de Richel, hier kunnen we tientallen zeehonden zien zonnebaden. We zeilen om deze zandplaat heen, langs het Vlielander strand naar de jachthaven.

De jachthaven heeft alle benodigde faciliteiten en is gelegen op het meest oostelijke gedeelte van het eiland. De haven is ongeveer 1 km van het dorp gelegen.

Je maakt op het eiland Vlieland een reis terug in de tijd met alle comfort van heden......
Het gastvrije Vlieland biedt je rust in overvloed. Geen auto's, veel ruimte en fantastische wandel- en fietspaden (fietsen zijn volop te huur).

Van alle waddeneilanden is Vlieland het verst verwijderd van de kust.

Het eiland bestond vroeger uit twee dorpen, Oost en West Vlieland. Het eiland had een bloeiende tijd in de gouden zeventiende eeuw. Er waren walvisvaarders, handelsvaart en boerenbedrijven. De zee zorgde voor de ondergang van het dorp West Vlieland. Onder andere door twee grote stormvloeden werd West Vlieland van de kaart geveegd. Oost Vlieland is nu het enige dorp dat het eiland rijk is.

Tegenwoordig leven veel Vlielanders van het toerisme. De dorpskern in het dorp heeft vele monumentale panden. Er wordt veel geld besteed om het straatbeeld van de Dorpstraat weer in oude stijl terug te brengen. Er zijn gezellige kroegjes met terrasjes en je kunt heerlijk eten in één van de vele restaurantjes.

Vanuit de vuurtoren, die voor het publiek toegankelijk is, heb je een prachtig uitzicht over de Waddenzee, Noordzee en het eiland.

Er zijn twee musea op het eiland, het bezoekerscentrum "De Noordwester" en het cultuur historisch museum "Tromp's Huys". De Noordwester geeft informatie over het ontstaan van Vlieland. Er wordt uitgelegd hoe de mensen er vroeger leefden, woonden en werkten. In het oudste gebouw van het eiland, Tromp's Huys, zijn historische voorwerpen en diverse exposities te bezichtigen.

Het idyllische eiland heeft ongeveer 1100 inwoners.
Een bezoekje waard .....

Interesse? We verwijzen je graag naar ons vaarplan!
 

Vlieland, ontdek het zelf !

Geniet een paar dagen van de wind, zee, natuur en cultuur !

 

Schipper van zeiljacht De Hilde Baudine van Kamminga Sailing

Salon van zeiljacht De Hilde Baudine van Kamminga Sailing

Navigeren op zeiljacht De Hilde Baudine van Kamminga Sailing

Zeiljacht De Hilde Baudine van Kamminga Sailing

Zeiljacht van Kamminga Sailing

Kuip

Gangboord

Zonsondergang
 

© Kamminga  

Kamminga Sailing   Ljouwertertrekwei 34   9035 ED   Dronrijp

  Telefoon: 0517 - 231938