Logo van Kamminga Sailing

Kamminga Sailing
Voor een wereld in beweging en méér dan zeilen alleen!

Zeiljacht De Hilde Baudine van Kamminga Sailing

Home     Friese vlag www.kammingasailing.nl

Vaarplan
Last Minute
Aanmelden

Algemene informatie

Accommodatie

Foto's
Foto's interieur
Foto's dek
Videofilm

Noorwegen

Nederland
Waddeneilanden

Terschelling
Vlieland
Texel

Simmer

Engeland

Dagtochten

Groepen
Individueel

Links

Email naar kamminga sailing

Terschelling

Terschelling is het één na grootste, Nederlandse waddeneiland. Het eiland heeft een oppervlakte van 11.000 hectare. Hiervan is 80% natuurgebied.

Op het cranberry eiland wonen ongeveer 5000 inwoners, verspreid over een aantal dorpen. Gemiddeld schijnt de zon op het eiland twee maal zo vaak als op het Nederlandse vasteland!

De meeste van ons weekendreizen gaan vanuit Dronrijp/Harlingen naar Terschelling en Vlieland. In ongeveer drie uren zeilen we naar het prachtige eiland Terschelling.

Onderweg komen we zeehonden en inheemse vogels tegen. De Waddenzee heeft een grote verscheidenheid aan fauna en flora.

Tijdens het zeilen is er genoeg tijd voor ontspanning of om navigatie- en/of zeiltechnieken te leren.

We zeilen vanuit Harlingen door de vaargeul langs de Pollendam. Deze dam is aangelegd om de vaargeul naar Harlingen op diepte te houden. We zeilen door de vaargeulen en langs zandbanken. We volgen de genummerde rode en groene tonnen naar het eiland. Het vogelreservaat eilandje Griend komt in zicht.

We zetten koers in de richting van het zeegat tussen de beide eilanden Vlieland en Terschelling. Aan de kant van Vlieland bevindt zich een grote zandplaat. Dit is de Richel, hier kunnen we tientallen zeehonden zien zonnebaden. Ook in de buurt van de vaargeul de Slenk kunnen we op de drooggevallen zandplaten zeehonden zien.

In het dorp West-Terschelling is een moderne jachthaven waar De Hilde Baudine afgemeerd zal worden. De haven van West-Terschelling is gelegen aan Nederlands enige natuurlijke baai.

Het eiland heeft ons veel te bieden. Je kunt er heerlijke wandel- en fietstochten maken (fietsen zijn volop te huur). Of je kiest voor live muziek tijdens een bezoek aan het eigen café van de bekende zanger Hessel.

Vroeger leefden de mensen vooral van de visserij en handel, tegenwoordig is het toerisme voor velen een belangrijke bron van inkomsten. Het eiland heeft een eigen maritiem instituut, Willem Barentsz. Hier wordt onderwijs gegeven in de zeevaart.

Tijdens het jaarlijkse culturele festival, Oerol, is het mogelijk om met je eigen groep, ons jacht als slaapplaats te gebruiken. Overdag en 's avonds zijn er diverse optredens en activiteiten te bezichtigen. Kaarten voor dit festival zijn bij diverse bedrijven te verkrijgen. Bel voor meer informatie met ons boekingskantoor, 0517 231938.
 

Beleef Terschelling op een andere manier, ga cultureel !
 

Voorop de punt van het 17m zeiljacht van Kamminga Sailing

Navigatietafel van zeiljacht De Hilde Baudine van Kamminga Sailing

Navigeren op zeiljacht De Hilde Baudine van Kamminga Sailing

Vanaf de punt

Interieur van zeiljacht De Hilde Baudine van Kamminga Sailing

Kuip


 

© Kamminga  

Kamminga Sailing   Ljouwertertrekwei 34   9035 ED   Dronrijp

  Telefoon: 0517 - 231938