Logo van Kamminga Sailing

Kamminga Sailing
Voor een wereld in beweging en méér dan zeilen alleen!

Zeiljacht De Hilde Baudine van Kamminga Sailing

Home     Noorse vlag www.kammingasailing.nl
Vaarplan 2007
Last Minute
Aanmelden

Algemene informatie

Accommodatie

Foto's
Foto's interieur
Foto's dek
Videofilm

Noorwegen
Algemene info reizen

Reis 1
Reis 2
Reis 3
Reis 4

Noorse Rivièra

Wandelen
Fjorden

Steden
Stavanger
Bergen


Nederland
Engeland

Dagtochten

Groepen
Individueel

Links

Email naar kamminga sailing

Velkommen til Stavanger: reis 1 en 4

Stavanger is een stad met twee gezichten.
Naast de dynamische wereld van olie en gas heerst er ook de sfeer van een rustig verleden. Stavanger, gesticht in 1125, werd de zetel van een bisschop.

De dom, één na grootste van het land, is het belangrijkste monument van de stad. Rond 1125 liet de Engelse bisschop hier een kathedraal bouwen voor de mensen van het vissersdorp. De Domkirke heeft diverse verbouwingen ondergaan. Vlakbij de dom bevinden zich de bisschopskapel, de koningshof en het stadspark.

De sfeervolle stad Stavanger heeft diverse musea, markten en een gezellig centrum. Het winkelaanbod is zeer gevarieerd.
De haven Vågen, waar De Hilde Baudine altijd ligt afgemeerd, steekt diep de stad in. 

Aan weerskanten zie je de oude stadsdelen. Aan de ene kant ligt het winkelgebied met de Valbergtårnet, een brandwachttoren uit 1852 van waaruit je een schitterend uitzicht over de stad en de omliggende fjorden hebt. Aan de andere kant zie je Oud Stavanger. In dit oude stadsdeel, Gamle Stavanger, zijn schilderachtige met keien geplaveide straatjes en wit geschilderde houten huizen. In deze huizen woonden vroeger zeelieden en arbeiders. Stavanger is nogal heuvelachtig.

Stavanger dankt zijn welvaart aan de olieproductie op de Noordzee. Je kunt van alles over deze productie te weten te komen in het Norsk Oljemuseum. In dit oliemuseum wordt de geschiedenis van de olie-industrie weergegeven. Er zijn schaalmodellen van de gebruikte apparatuur, zoals boren, duikklokken en een redingscapsule.

Het Stavanger Museum heeft een omvangrijke collectie prehistorische vondsten uit de provincie Rogaland. Er zijn onder andere voorwerpen van een nederzetting uit de Steentijd en blaasinstrumenten uit Hafrsfjord van 3000 jaar oud.

De vlakte van Jæren ligt ten zuiden van Stavanger en de Boknafjord ligt ten noorden. Dit fjord is het zuidelijkste fjord van de fjorden aan de westkust. Natuurlijk gaan wij dit mooie fjord tijdens onze reizen verkennen.

Vanuit Stavanger kunnen we in een paar uur zeilen naar Jørpeland. In Jørpeland kun je met een bus naar het beginpunt van de wereldberoemde Preikestolen. Een schitterende wandeling van ongeveer twee uren leidt je naar de top. 

Je hebt vanaf de Preikestolen, een 600m hoge rotsformatie boven het water, een schitterend uitzicht over het ruige Lysefjord.

Kaart van zeilgebied rondom Stavanger, zeil mee door de Noorse fjorden met Kamminga Sailing Klik op de kaart voor vergroting

Noorwegen: een onvergetelijke mix van zee, fjorden, cultuur en een imposante natuur!

Stavanger, de oliestad van Noorwegen

Stavanger in Noorwegen, zeiljacht De Hilde Baudine van Kamminga Sailing

Noorwegen, preekstoel

Preikestolen

Stavanger

Stavanger

Stavanger


 

© Kamminga  

Kamminga Sailing   Ljouwertertrekwei 34   9035 ED   Dronrijp

  Telefoon: 0517 - 231938