Logo van Kamminga Sailing

Kamminga Sailing
Voor een wereld in beweging en méér dan zeilen alleen!

Zeiljacht De Hilde Baudine van Kamminga Sailing

Home     Noorse vlag www.kammingasailing.nl
Vaarplan 2007
Last Minute
Aanmelden

Algemene informatie

Accommodatie

Foto's
Foto's interieur
Foto's dek
Videofilm

Noorwegen
Algemene info reizen

Reis 1
Reis 2
Reis 3
Reis 4

Noorse Rivièra

Wandelen
Fjorden

Steden
Stavanger
Bergen


Nederland
Engeland

Dagtochten

Groepen
Individueel

Links

Email naar kamminga sailing

Velkommen til Bergen: reis 1, 2, 3 en 4

Bergen wordt wel "de poort naar de fjorden" genoemd.

Bergen is de op één na grootste stad van Noorwegen. De stad ligt gunstig binnen een krans van zeven bergen en bezit een mild klimaat door de warme Golfstroom.
Een fjord verbindt Bergen met de Atlantische Oceaan.

Bergen ligt in de regio Vestlandet. Deze regio omvat vier provincies: Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Hordaland en Rogaland.

In de gezellige Hanzestad Bergen ontstond rond 1350 een bloeiende handel in gedroogde vis en goederen. Rondom de haven Vågen ligt het oude handelscentrum met op de noordelijke kade de wereldberoemde wijk Bryggen, Rosenkrantztoren en de Håkonshal.

De Bryggen, met haar kleurrijk geschilderde koopmanshuizen, geeft een uitstekend beeld van het leven in deze Hanzestad gedurende de middeleeuwen. Tegenwoordig zijn er verschillende restaurants en kunstenaarswinkels te vinden. Het gebied is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De Hilde Baudine ligt in Bergen altijd aan de kade bij de Bryggen.

Een ander stukje oud Bergen is terug te vinden in het openluchtmuseum Gamle Bergen. Het bevat een veertigtal houten huisjes uit de achttiende en negentiende eeuw. In de winkels en werkplaatsen krijg je een indruk van de woon- en werkomstandigheden van ambachts- en zeelieden, arbeiders en ambtenaren.

Het kasteel van Bergen, het Bergenhus, met zijn Håkonshal en Rosenkrantztoren zijn het bezichtigen zeker waard.
In het jaar 1216 werd de Håkonshal gebouwd. Koning Håkon Håkonssen wilde een gotische feestzaal voor de kroning en bruiloft van zijn zoon Magnus. In de tweede wereldoorlog raakte het gebouw zwaar beschadigd. Na een omvangrijke restauratie is het nu een locatie voor officiële gelegenheden. De Rosenkrantztoren maakte net als de Håkonshal deel uit van het Bergenhus. De toren deed dienst als residentie en verdedigingspost.

In het hart van Bergen ligt een meer, het Lille Lungegårdsvann. Het meer wordt omringd door bomen en planten. Het festivalplein met een muziektent bevindt zich ten westen van het meer.

Ook de kathedraal van Bergen, Domkirken (Olavskirken), is een bezoekje waardig. In de 12de eeuw werd de kerk met zijn gotische koor en hoge ramen gebouwd.

In Bergen is veel te beleven en van alles te doen. Er zijn diverse musea, de dagelijkse vismarkt Fisketorget, gezellige winkelstraatjes en leuke cafeetjes. De Hilde Baudine ligt vaak twee dagen in deze veelzijdige stad.

Ongeveer 8 km vanaf het centrum van Bergen ligt Troldhaugen, de voormalige woning van de componist Edvard Grieg. De woning is nu een museum. Grieg zijn vleugel en andere aandenken zijn hier te bezichtigen. Edvard Grieg (1843-1907) is de bekendste componist, pianist en dirigent van het land. Hij liet zich graag inspireren door de volksmuziek van Noorwegen. Eén van zijn bekenste werken is de muziek die hij schreef bij Ibens "Peer Gynt".

Eén van de zeven bergen waardoor Bergen wordt omringd is de Fløyenberg.
Een kabeltreintje, de Fløibane, brengt je in acht minuten naar de top van deze 320 meter hoge berg. Daar heb je een prachtig uitzicht over de stad en alle eilanden die tussen Bergen en de Atlantische Oceaan in liggen.

Op de Fløyenberg en in het achterliggende bergland zijn talloze wandelroutes uitgezet.
Je kunt hiervandaan terug lopen naar De Hilde Baudine of eerst verder wandelen over de gemarkeerde paden door de bossen.
Als je daar rondwandelt sterven de geluiden van de stad langzaam weg en word je langzaam opgenomen in de natuur!

Bergen en zijn omgeving, prachtig zeilgebied voor zeilvakanties met Kamminga Sailing

Noorwegen: een onvergetelijke mix van zee, fjorden, cultuur en een imposante natuur!
 

Bergen in Noorwegen heeft zijn wereldberoemde kade Bryggen

Bergen in Noorwegen is de poort naar de Noorse fjorden

De Hilde Baudine

Bergen in Noorwegen, tweede stad van het land

Bergen in Noorwegen

Zeilen in Noorwegen

Bergen in Noorwegen heeft een gezeillig nachtleven

Gamle Bergen, oude houten huizen

Mooi weer

Bergen in Noorwegen is omringd door 7 heuvels

Hanzestad Bergen in Noorwegen

Aankomst in een haven

Haven

 

© Kamminga  

Kamminga Sailing   Ljouwertertrekwei 34   9035 ED   Dronrijp

  Telefoon: 0517 - 231938