Logo van Kamminga Sailing

Kamminga Sailing
Voor een wereld in beweging en méér dan zeilen alleen!

Zeiljacht De Hilde Baudine van Kamminga Sailing

Home     Noorse vlag www.kammingasailing.nl
Vaarplan 2007
Last Minute
Aanmelden

Algemene informatie

Accommodatie

Foto's
Foto's interieur
Foto's dek
Videofilm

Noorwegen
Algemene info reizen

Reis 1
Reis 2
Reis 3
Reis 4

Noorse Rivièra

Wandelen

Fjorden
Hardangerfjord
Lysefjord
Sognefjord

Steden


Nederland
Engeland

Dagtochten

Groepen
Individueel

Links

Email naar kamminga sailing

Velkommen til Hardanger: reis 1 en 4

Groots en indrukwekkend verheffen de bergen zich boven ons jacht wanneer we door de Koningin der fjorden, het Hardangerfjord, zeilen.

Het Hardangerfjord is 197 km lang en bereikt een diepte van 830 meter. De fruittuin van Noorwegen heeft een behaaglijk, mild klimaat en heldere, lichte zomernachten.

In juni staan hier de vruchtbomen in volle bloei. De zuidhellingen zijn dan sprookjesachtig mooi. De bomen zijn vol witte en roze bloemen, watervallen stromen uitbundig, het water is helder blauw, de weiden zijn groen en op de bergtoppen zie je sneeuw.

In de periode van juli tot oktober wordt de oogst binnengehaald. Langs de oevers zijn kleine stalletjes te vinden waar de boeren hun appels, pruimen en aardbeien verkopen.

De beroemde componist Edward Grieg haalde uit dit gebied inspiratie voor zijn muziek vandaan.

Langs de oever van het Hardangerfjord of in de zijarmen van het schitterende fjord vind je kleine dorpjes zoals Rosendal en Sunndal.

In Rosendal vind je één van de weinige adellijke landgoederen van het land. Een bezoek aan de botanische tuin van dit landgoed is zeker de moeite waard.

Ook bezichtiging van de Folgefonn-gletsjer vanuit een watersportvliegtuig behoort tot de mogelijkheden en is zeker aan te bevelen.

We vervolgen onze tocht op weg naar Sunndal.
Hier vanuit kan een wandeling naar de Folgefonn-gletsjer worden gemaakt. Onder begeleiding van een gids, kun je een tocht over deze gletsjer maken.

In de zomer kan er zelfs geskied worden op de Folgefonna! Voor de snowboarders is er een half pipe. Skispullen zijn te huur in Jondal. Hier vandaan vertrekt een bus naar het skigebied op de gletsjer.

Bij Eidfjord vind je één van de indrukwekkendste watervallen van het land. De één na hoogste waterval van Noorwegen, Vøringfossen, heeft een vrije val van 182 meter. Deze waterval is helaas niet vanaf De Hilde Baudine te bezichtigen. In het Hardangerfjord zijn echter genoeg indrukwekkende watervallen die je wel vanaf het dek van ons jacht kunt bewonderen!

Doorgaans geflankeerd door dolfijnen zeilen we richting Atlantische Oceaan. Onderweg kunnen we vis vangen voor een barbecue op één van de vele eilandjes.
 

Hardanger biedt je een ontmoeting met
bergen en fjorden, woeste en het idyllische, het oude en het nieuwe.

Hardangerfjord
 

Vruchtbomen in bloei in het Hardangerfjord in Noorwegen

Zonsondergang

Hardangerfjord in Noorwegen

Zonsondergang in een Noors fjord

Waterval in de buurt van het Hardangerfjord in Noorwegen

Een van de vele watervallen in Noorwegen

Zonweerspiegeling in een Noors fjord

Troll

 

© Kamminga  

Kamminga Sailing   Ljouwertertrekwei 34   9035 ED   Dronrijp

  Telefoon: 0517 - 231938