Logo van Kamminga Sailing

Kamminga Sailing
Voor een wereld in beweging en méér dan zeilen alleen!

Zeiljacht van Kamminga Sailing

Home     Noorse vlag www.kammingasailing.nl
Vaarplan 2007
Last Minute
Aanmelden

Algemene informatie

Accommodatie

Foto's
Foto's interieur
Foto's dek
Videofilm

Noorwegen
Algemene info reizen

Reis 1
Reis 2
Reis 3
Reis 4

Noorse Rivièra

Wandelen
Fjorden
Steden


Nederland
Engeland

Dagtochten

Groepen
Individueel

Links

Email naar kamminga sailing

Velkommen til Norge reis 4 (9 aug.-23 aug., 14/16 dagen)

Een sportieve en actieve zeilvakantie door Noorse fjorden en over de Noordzee naar Nederland.

Je vertrekt donderdag 9 augustus om 09.00 uur met ons busje* vanuit Dronrijp naar Hanstholm (Denemarken). Vervolgens ga je om 22.45 uur met de Fjord Line ferry, waarop hutten zijn gereserveerd, naar Bergen in Noorwegen. Hier ligt De Hilde Baudine in het centrum afgemeerd. Na een mini cruise door de Fjorden kom je uitgerust in de tweede stad van Noorwegen aan.

Bergen*
We beginnen in Bergen aan een hele mooie zeilvakantie door de Noorse fjorden.

De Hanzestad Bergen ligt schilderachtig gelegen tussen bergen en de zee. Het is de stad waar de meeste cruise schepen ter wereld afmeren. De houten pakhuizen (Gamle Bryggen), uit de middeleeuwen, zijn opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

De Hilde Baudine ligt afgemeerd aan de wereldberoemde Bryggenkade. Je kunt hier vanuit de vismarkt, de gezellige kleine winkeltjes of met de Fløybane het uitzichtpunt Fløyen bezoeken.

Na een bezoek te hebben gebracht aan de stad, zeilen we door de Bjørnafjorden naar het Hardangerfjord.

Hardangerfjord*
De grootste hoogvlakte van Europa, de Hardangervidda, grenst aan dit fjord. De hoogvlakte heeft een uitgebreid netwerk van gemarkeerde wandelpaden.

Het Hardangerfjord wordt ook wel de fruittuin van Noorwegen genoemd. We zeilen langs vele fruitboomgaarden en kunnen kersen kopen bij één van de stalletjes.

Folgefonn-gletsjer*
De Hilde Baudine meert aan in Sunndal. Onze basis voor een mooie wandeltocht naar de Folgefonn-gletsjer.

Het is mogelijk om met een gids een gletsjerwandeling over de Folgefonna te maken.

De contrasten zijn groot. Op deze gletsjer kan de hele zomer worden geskied, terwijl vanaf De Hilde Baudine een verfrissende duik in de zee kan worden genomen.

Rosendal
Zeilend door de Hardangerfjorden bereiken we Rosendal. Hier vindt je één van de weinige adellijke landgoederen van het land.

De Baronie van dit plaatsje heeft een prachtige botanische tuin. Een bezoekje zeker waard.

Ook bezichtiging van de Folgefonn-gletsjer vanuit een watersportvliegtuig behoort tot de mogelijkheden en is zeker aan te bevelen!

Met watersportvliegtuig vliegen over de Folgefonn gletsjer in Noorwegen. Een arm van de Folgefonn gletsjer in Noorwegen
Watersportvliegtuig Folgefonn-gletsjer

Doorgaans geflankeerd door dolfijnen in de Bømlafjorden zeilen we richting Haugesund. We zien diverse imposante watervallen.

Haugesund
Vanuit deze stad is het door de Karmsundet een mooie tocht naar Skudeneshavn. We komen onderweg diverse eilandjes tegen, die dicht bij elkaar liggen.

Onderweg kunnen we vis vangen voor een barbecue op één van de vele eilandjes.

Skudeneshavn
Skudeneshavn is één van de best bewaarde kuststeden van Noorwegen. Langs de haven en op het eiland Korneliusholmen vind je idyllische witte houten vissershuisjes. De meeste Scheepswerven zorgen voor bedrijvigheid.
In de haven zwemt vaak een dolfijn rond, genaamd Flipper.

We hijsen de zeilen om koers te zetten naar Forsand aan het begin van van het bijzonder fraaie Lysefjord. Vanuit Forsand gaan we naar de Preikestolen.

Preikestolen*
Letterlijk het "hoogtepunt" van deze schitterende reis. Na een prachtige wandeling kom je aan op een natuurlijke platte rots. De Preekstoel ligt loodrecht 600m boven het Lysefjord.

De waterval met het kolkende water dat op de boeg van De Hilde Baudine voor een frisse douche zorgt, staat al 24 jaar op ons programma. Dit mag je niet missen!

Lysefjord*
Het ruige Lysefjord heeft indrukwekkende steile bergwanden. Het fjord is vooral bekend om zijn bijzondere natuurlijke rotsformatie, de Preikestolen.

Stavanger*
In deze gezellige en veelzijdige stad begint je vakantie in Noorwegen. De stad is al vanaf de Middeleeuwen een belangrijke havenplaats.

De Hilde Baudine ligt aangemeerd in het centrum.
Je krijgt alle tijd om te kunnen slenteren door de kleine smalle winkelstraatjes of om een bezoek te brengen aan het interessante oliemuseum.

Hierna zeilen we naar de Noorse Riviera.

Egersund
Via het mooie Rasvåg zeilen we door het fraaie Flekkefjord naar de gemoedelijke stad, Egersund. De stad is natuurlijk bekend om zijn ferry. Toch heeft de stad je veel meer te bieden; culturele activiteiten, musea, winkeltjes, 380 jaar oude kerk, stadspark en historische monumenten.

Egersund heeft de grootste visserijhaven van het land. Op de steile rotsen rond de kaden zijn typische Noorse witte houten huizen gebouwd. Het gebied Jæren, waartoe de stad behoort, is erg vlak in vergelijking met de rest van Noorwegen. Er is hier veel landbouw en aan de kust vind je zandstranden.

We vervolgen onze reis naar Korshamn.

Korshamn
De woonplaats van één van de Noorse vrienden van de schipper. We meren aan bij Henning en zijn familie. Zij laten je genieten van een echte Skalldyr diner. Geniet van deze bijzondere Noorse gastvrijheid!

We varen langs het zuidelijkste puntje van Noorwegen. In Lindesnes zien we een markante vuurtoren. Vanaf dit punt ligt 1752 kilometer fjorden, watervallen, berggebieden, gletsjers en andere bezienswaardigheden. Voor velen het ideale vakantieland. Wie er eens is geweest, komt steeds weer terug!

Na Lindesnes gaan we eventueel via Mandal de oversteek maken naar Thyborøn in Denemarken.

Mandal
De meest zuidelijke stad van Noorwegen. Ontdek de lange fascinerende historie van deze stad. Mandal heeft een levendig winkelcentrum.

De oversteek
Er zijn twee mogelijkheden voor onze reis over de Noordzee naar Nederland. In gezamenlijk overleg bepalen we onze strategie en route.

Allereerst kunnen we via de zuidkust van Noorwegen naar Thyborøn zeilen en via deze plaats richting Vlieland.
Thyborøn ligt aan de ingang van het Limfjord in Denemarken. Dit 135 km lange fjord verbindt het kattengat met de Noordzee en snijdt de kop van Jutland los van de rest van het Deense land.

Het is ook mogelijk dat we vanaf Korshamn of Mandal rechtstreeks op Vlieland afkoersen.

Vlieland
Van alle waddeneilanden is Vlieland het verst verwijderd van de kust. Oost Vlieland is het enige dorp dat het eiland rijk is. Het idyllische eiland heeft ongeveer 1100 inwoners.

Donderdag 23 augustus komen we aan in Dronrijp.

------------

*Wij zorgen voor een busje en /of luxe auto(s) waarmee onze gasten zelf naar de ferry in Hanstholm of Hirtshals in Denemarken rijden. (En eventueel naar de ligplaats van D.H.B. in Noorwegen) Dit geldt tevens voor de terugreis.
*Wij reserveren voor onze gasten de hutten aan boord van de ferry. De ferrykosten zijn bij de prijs inbegrepen!

*Zie ook de algemene informatie over onze Noorwegenreizen.

*Voor meer info: klik op titel

De Hilde Baudine, een unieke manier om het uitzonderlijke van Noorwegen te ervaren!
 

Lusterfjord

Bergen

Bryggen. Bergen

Hardangerfjord

folgefonn-gletsjer

zeiljacht De Hilde Baudine

Zeilen met Kamminga Sailing over de zee, door de fjorden en langs kusten.

Zeiljacht

Waterval

Skudeneshavn

De Preikestolen, 600m loodrecht boven het Lysefjord in Noorwegen.

lysefjord en preikestolen

Zeiljacht van Kamminga Sailing in het centrum van Stavanger te Noorwegen.

Stavanger "The Gateway to the Fjords" in Noorwegen.

Fjord

Fjord Norway

Korshamn, viseten

Richting salon zeiljacht DHB

Gangboord

© Kamminga  

Kamminga Sailing   Ljouwertertrekwei 34   9035 ED   Dronrijp

  Telefoon: 0517 - 231938