Logo van Kamminga Sailing

Kamminga Sailing
Voor een wereld in beweging en mr dan zeilen alleen!

Zeiljacht van Kamminga Sailing

Home     Noorse vlag www.kammingasailing.nl
Vaarplan 2007
Last Minute
Aanmelden

Algemene informatie

Accommodatie

Foto's
Foto's interieur
Foto's dek
Videofilm

Noorwegen
Algemene info reizen

Reis 1
Reis 2
Reis 3
Reis 4

Noorse Rivira

Wandelen
Fjorden
Steden


Nederland
Engeland

Dagtochten

Groepen
Individueel

Links

Email naar kamminga sailing

Velkommen til Norge reis 3 (28 juli-11 aug., 12/15 dagen)

Deze mooie allround fjorden vakantie begint op zaterdag 28 juli. Je vertrekt om 10.00 met ons busje* vanuit Dronrijp naar Hanstholm in Denemarken. De ferry brengt je naar Bergen in Noorwegen. In deze stad ligt De Hilde Baudine in het centrum afgemeerd.

Bergen*
Deze gezellige stad is de tweede stad van Noorwegen en is prachtig gelegen tussen bergen en de zee.

De Hilde Baudine ligt afgemeerd aan de levendige kade Bryggen. Hier vanuit kun je stad bezichtigen met al zijn bezienswaardigheden zoals: het uitzichtpunt Floyen, het Aquarium, het openluchtmuseum Gamle Bergen, souvenirwinkeltjes en Trollhaugen het huis van de beroemde componist Edvard Grieg.

Vanuit Bergen vertrekt De Hilde Baudine door een smalle sund richting Fedje. We passeren het Sognefjord richting het noorden. Zeilend door het smalle vaarwater tussen Flor en Mly zien we fascinerende torenhoge bergen aan weerskanten. Mly, een vissershaven, is het middelpunt van de regio Nordfjord.

Nordfjord
Het Nordfjordgebied biedt ons ongekende mogelijkheden. Het is mogelijk op n dag zowel bij 30 graden Celsius te liggen zonnen of zwemmen als op de ski's te staan. Gewoonlijk kan op de pisten van Stryn Sommerski van mei tot juli of augustus worden geskied.

Door de Innvikfjorden zeilen we door het prachtige Oldendal richting Briksdal, waar we aanmeren. We kunnen hier n van de bekendste gletsjertongen in Noorwegen, de Briksdalbreen, bezoeken.

We zijn nu in het Jostedalsbreen Nationale park.
Circa de helft van het Jostedalsbreen Nationale park is bedekt met gletsjer.
De Jostedalsbreen is de grootste gletsjer van het Europese vaste land. De oppervlakte bedraagt ongeveer 1200 km. De gletsjer heeft tientallen uitlopers. De bekendste zijn de Nigardsbreen en de Briksdalbreen. Sommige van deze uitlopers groeien als gevolg van de toegenomen sneeuwval. Het hoogste deel van de ijskap ligt op ongeveer 1900 meter. Onder deze ijskap liggen bergtoppen en brede valleien gevangen in het ijs. Gletsjerwandelingen onder leiding van een gids zijn zeer populair in dit gebied.

Het gebied rond de gletsjer en de gletsjerarmen zijn voortdurend in verandering. We zien diverse watervallen in de dalen. Er zijn gevarieerde plantensoorten door de grote hoogteverschillen. In de weiden grazen schapen en geiten. Vroeger trokken de boeren over de gletsjer met koeien en paarden naar de veemarkt in het oosten. Dit is nu niet meer mogelijk. De gletsjer is kleiner geworden, steiler en heeft meer spleten.

We kunnen een prachtige wandeling naar de Briksdalbreen. De enorme massa ijs zien we al in de verte glimmen en glinsteren. Het is vanaf het parkeerterrein Brikdalsbre ongeveer 45 minuten lopen naar de gletsjer. Ook voor niet-geoefende wandelaars is deze route eenvoudig af te leggen. Het is tevens mogelijk om met een soort golfkar (tegen betaling) naar boven te gaan. Op de terugweg is er gelegenheid om het Jostedal Nationalparkmuseum te bezoeken (ongeveer 80 kronen p.p.).

We hijsen de zeilen om o.a. via het Nordfjord, Stavfjorden en Hjeltefjorden naar Bergen te gaan. Onderweg meren we nog aan in diverse plaatsen.

Bergen*
Na een prachtige zeilvakantie door de verschillende indrukwekkende fjorden zeilen we Bergen binnen. We meren aan in het centrum.

De Fjord Line ferry vertrekt vrijdag 10 augustus om 16.30 uur vanuit Bergen naar Hanstholm in Denemarken. Op de ferry zijn hutten gereserveerd. Na een mini cruise door de Fjorden arriveer je de volgende morgen in Hanstholm. Daarna rij je met het busje* terug naar Dronrijp.

*Wij zorgen voor een busje en /of luxe auto(s) waarmee onze gasten zelf naar de ferry in Hanstholm of Hirtshals in Denemarken rijden. (En eventueel naar de ligplaats van D.H.B. in Noorwegen) Dit geldt tevens voor de terugreis.
*Wij reserveren voor onze gasten de hutten aan boord van de ferry. De ferrykosten zijn bij de prijs inbegrepen!

*Zie ook de algemene informatie over onze Noorwegenreizen.

*Voor meer info: klik op titel

Noorwegen: een onvergetelijke mix van zee, fjorden, cultuur en een imposante natuur!
 

Noorwegen

Bergen

Bergen vismarkt

Puffins

Vissen

Briksdal

Briksdal gletsjer

Waterval

Bergen

 

Kamminga  

Kamminga Sailing   Ljouwertertrekwei 34   9035 ED   Dronrijp

  Telefoon: 0517 - 231938