Logo van Kamminga Sailing

Kamminga Sailing
Voor een wereld in beweging en méér dan zeilen alleen!

Zeiljacht van Kamminga Sailing

Home     Noorse vlag www.kammingasailing.nl
Vaarplan 2007
Last Minute
Aanmelden

Algemene informatie

Accommodatie

Foto's
Foto's interieur
Foto's dek
Videofilm

Noorwegen
Algemene info reizen

Reis 1
Reis 2
Reis 3
Reis 4

Noorse Rivièra

Wandelen
Fjorden
Steden


Nederland
Engeland

Dagtochten

Groepen
Individueel

Links

Email naar kamminga sailing

Velkommen til Norge reis 2 (18 juli-31 juli, 11/14 dagen)

Als je aan Noorwegen denkt, zie je waarschijnlijk in eerste instantie de enorme fjorden voor je. Kenmerkend voor deze fjorden zijn de grillige lijnen en steile hellingen. Deze schitterende reis voert je langs ’s werelds meest imponerende fjord: de Sognefjord. Het fjordenlandschap met al zijn facetten ontdek je hier.

Je vertrekt woensdag 18 juli om 09.00 uur met ons busje* vanuit Dronrijp naar Hanstholm (Denemarken). Vervolgens ga je met de ferry, waarop hutten zijn gereserveerd, naar Bergen in Noorwegen. Hier ligt De Hilde Baudine in het centrum afgemeerd. De Fjord Line ferry vertrekt om 22.45 uur vanuit Hanstholm naar Bergen. Op de ferry is genoeg te beleven. Na een mooie mini cruise door de fjorden bereik je de tweede stad van Noorwegen.

Bergen*
We beginnen in Bergen aan een schitterende zeilvakantie door de Noorse fjorden.

De Hanzestad Bergen ligt schilderachtig gelegen tussen bergen en de zee. Het is de stad waar de meeste cruise schepen ter wereld afmeren. De houten pakhuizen (Gamle Bryggen), uit de middeleeuwen, zijn opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

De Hilde Baudine ligt afgemeerd aan de wereldberoemde Bryggenkade. Je kunt hier vanuit de vismarkt, de gezellige kleine winkeltjes of met de Fløybane het uitzichtpunt Fløyen bezoeken.

Na een bezoek te hebben gebracht aan de stad, zeilen we door verschillende fjorden richting de Sognefjorden.

In het hart van het unieke fjordenlandschap van Noorwegen ligt De Sognefjord. Het is het langste fjord ter wereld en diepste (1300 m) fjord van Noorwegen. Hij dringt met zijn grillige zijarmen 204 km het land in tot in het gletsjergebied van de Jutenheimen en de Jostedalsbreen.

Je kunt genieten van adembenemende vergezichten vanaf de steil oprijzende flanken van de fjord. De toppen van de bergen (fjell) zijn besneeuwd en de watervallen ruig.

We zeilen naar Balestrand. Het toeristische
dorp ligt aan de voet van de hoge, met sneeuw bedekte bergen in Indre Sogn. Hier begint de Sognefjord zich te vertakken en strekken drie armen van de fjord landinwaarts. Vanaf Balholm in het centrum is het hele fjord te overzien. Kunstenaars bouwden diverse woningen in Zwitserse stijl.

Met het schitterende uitzicht op de Suphellabreen zeilen we richting Fjåerland. Het Fjåerlandfjord loopt uit tot in het nationale park Jostedalen. Hier bevindt zich de grootste gletsjer van Europa.

Het IJsbreen museum (Norsk Bremuseum) en twee gletsjers (Supphellebreen en Bøyabreen) zijn vanuit Fjåerland per bus (2 en 5 km) te bereiken.

Indien er nog tijd over is zeilen we door de Aurlandsfjorden naar Flåm. In het dorp begint een spectaculaire treinreis van Flåm naar Myrdal en weer terug. Het treintje overbrugt in 20 km een hoogteverschil van 865 m en is een uniek staaltje van spoorweg bouwkunst. Onderweg wordt er gestopt bij Kjosfossen, een mooie waterval.

In het dorpje Vik zijn twee middeleeuwse kerken te bewonderen. De stavkirke van Hopperstad uit 1130 is hiervan de bekendste. Bij de veerbootkade staat een 26 meter hoog beeld van de mythische held Fridtjov.

Visliefhebbers kunnen onderweg hun eigen vis vangen voor het diner of barbecue.

We zeilen terug naar Bergen.

Op maandag 30 juli vertrekt de Fjord Line ferry vanuit Bergen naar Hanstholm in Denemarken. De volgende dag arriveer je met ons busje in Dronrijp.

Kaart van De Sognefjord, langste fjord in Noorwegen

De Sognefjord zeilreis is ideaal geschikt voor onze gasten die zeilen willen combineren met wandelingen door een schitterende ongerepte natuur. 

*Wij zorgen voor een busje en /of luxe auto(s) waarmee onze gasten zelf naar de ferry in Hanstholm of Hirtshals in Denemarken rijden. (En eventueel naar de ligplaats van D.H.B. in Noorwegen) Dit geldt tevens voor de terugreis.
*Wij reserveren voor onze gasten de hutten aan boord van de ferry. De ferrykosten zijn bij de prijs inbegrepen!

*Zie ook de algemene informatie over onze Noorwegenreizen.

*Voor meer info: klik op titel

Boordevol fjord en fjell herinneringen zul je voldaan huiswaarts keren!
 

zonsondergang

Bergen, de poort naar de fjorden in Noorwegen

bergen, bryggen

Fjord

fjord in Noorwegen

Sognefjord

Fjearland

Gletsjer

Fjord

Sognefjord

zeiljacht van Kamminga Sailing

Zeiljacht

Gangboord

© Kamminga  

Kamminga Sailing   Ljouwertertrekwei 34   9035 ED   Dronrijp

  Telefoon: 0517 - 231938