Logo van Kamminga Sailing

Kamminga Sailing
Voor een wereld in beweging en méér dan zeilen alleen!

Luxe 17m zeiljacht De Hilde Baudine van Kamminga Sailing

Home     Noorse vlag www.kammingasailing.nl
Vaarplan 2007
Last Minute
Aanmelden

Algemene informatie

Accommodatie

Foto's
Foto's interieur
Foto's dek
Videofilm

Noorwegen
Algemene info reizen

Reis 1
Reis 2
Reis 3
Reis 4

Noorse Rivièra

Wandelen
Fjorden
Steden


Nederland
Engeland

Dagtochten

Groepen
Individueel

Links

Email naar kamminga sailing

Velkommen til Norge reis 1 (9 juli-21 juli, 13/14 dagen, € 1075,-)

Deze sportieve en actieve zeilvakantie begint op maandag 9 juli in Dronrijp. De reis wordt afgewisseld met een schitterende natuur en Noorse tradities.

Je krijgt tijdens deze reis de mogelijkheid om eens een nacht door te zeilen en daardoor veel zeemijlen in één keer af te leggen. Het vertrek is op maandag 9 juli vanuit Dronrijp. Na de kennismaking en indeling aan boord vertrekken we naar Vlieland om zondagmorgen naar Noorwegen te zeilen. Met gunstige wind leggen we de ca. 285 mijl naar Mandal of Korshamn in 35 uur af.

Sørlandet*
We arriveren in het prachtige kustgebied van Sørlandet. In dit gebied liggen kleine schilderachtige stadjes en dorpjes met hun unieke witte houten huisjes. De huisjes zijn meestal begroeid met klimrozen. Langs de kust zijn meer dan duizend kleine rotseilanden te vinden.

Deze kust wordt ook wel de Noorse Rivièra genoemd.
In de parelstadjes zoals Mandal en Flekkefjord is genoeg te beleven. Wandel door de kleine straatjes, ga winkelen en bewonder het lokaal handwerk, neem een terrasje of breng een bezoek aan een museum.

We kunnen op zee volop visvangen voor ons diner of barbecue. De Hilde Baudine heeft visuitrusting aan boord.

Korshamn
We meren aan in het kleine pittoreske dorpje Korshamn om een bezoek te brengen aan onze Noorse vriend Henning en zijn familie. Zij zullen ons kennis laten maken met de Noorse gastvrijheid en serveren een echte skalldyr diner. Hun huis is een voorbeeld van een typisch wit Noors houten huis.  

Egersund
Via het mooie Rasvåg zeilen we door het fraaie Flekkefjord naar de gemoedelijke stad, Egersund. De stad is natuurlijk bekend om zijn ferry. Toch heeft de stad je veel meer te bieden; culturele activiteiten, musea, winkeltjes, 380 jaar oude kerk, stadspark en historische monumenten. Egersund heeft de grootste visserijhaven van het land. Op de steile rotsen rond de kaden zijn typische Noorse witte houten huizen gebouwd. Het gebied Jæren, waartoe de stad behoort, is erg vlak in vergelijking met de rest van Noorwegen. Er is hier veel landbouw en aan de kust vind je zandstranden.

Stavanger*
We zeilen Stavanger binnen en meren aan in het centrum van deze gezellige havenstad. Ontdek Gamle Stavanger met zijn goed bewaarde oude houten huizen, het interessante Oliemuseum, de veelzijdige winkels met prachtige Noorse truien, de Domkirke, de vismarkt en de restaurants langs de haven.

We hijsen de zeilen om koers te zetten naar Forsand aan het begin van van het bijzonder fraaie Lysefjord. Vanuit Forsand gaan we naar de Preikestolen.

Preikestolen*
Letterlijk het "hoogtepunt" van deze schitterende reis. Na een prachtige wandeling kom je aan op een natuurlijke platte rots. De Preekstoel ligt loodrecht 600m boven het Lysefjord. Hiervandaan heb je een magnifiek uitzicht over het Lysefjord.

De waterval met het kolkende water dat op de boeg van De Hilde Baudine voor een frisse douche zorgt, staat al 25 jaar op ons programma. Dit mag je niet missen!

Via de Boknafjorden zeilen we naar Skudeneshavn en Haugesund.

Skudeneshavn
Skudeneshavn is één van de best bewaarde kuststeden van Noorwegen. Langs de haven en op het 30km lange eiland Korneliusholmen vind je idyllische witte houten vissershuisjes. De meeste Scheepswerven zorgen voor bedrijvigheid.
In de haven zwemt vaak een dolfijn rond, genaamd Flipper.

Haugesund
Vanuit Skudeneshavn is het, door de Karmsundet, een mooie tocht naar deze stad. We komen onderweg diverse eilandjes tegen, die dicht bij elkaar liggen.

Haugesund is populair om zijn festivals. Natuurlijk heeft de stad je meer te bieden. Er zijn diverse musea en een stadhuis met veel kunstwerken.

Na een bezoek te hebben gebracht aan deze stad, zeilen we door de Bømlafjorden naar het Hardangerfjord.

Hardangerfjord*
De grootste hoogvlakte van Europa, de Hardangervidda, grenst aan dit fjord. De hoogvlakte heeft een uitgebreid netwerk van gemarkeerde wandelpaden.

Het Hardangerfjord wordt ook wel de fruittuin van Noorwegen genoemd. We zeilen langs vele fruitboomgaarden en kunnen kersen kopen bij één van de stalletjes.

Rosendal
Zeilend door de Hardangerfjorden bereiken we Rosendal. Hier vindt je één van de weinige adellijke landgoederen van het land.

De Baronie (1665) van dit plaatsje heeft een prachtige botanische tuin. Een bezoekje zeker waard.

Ook bezichtiging van de Folgefonn-gletsjer vanuit een watersportvliegtuig behoort tot de mogelijkheden en is zeker aan te bevelen!

Met watersportvliegtuig vliegen over de Folgefonn gletsjer in Noorwegen. Een arm van de Folgefonn gletsjer in Noorwegen
Watersportvliegtuig Folgefonn-gletsjer

Folgefonn-gletsjer*
De Hilde Baudine meert aan in Sunndal. Onze basis voor een mooie wandeltocht naar de Folgefonn-gletsjer.

Het is mogelijk om met een gids een gletsjerwandeling over de Folgefonna te maken.

De contrasten zijn groot. Op deze gletsjer kan de hele zomer worden geskied, terwijl vanaf De Hilde Baudine een verfrissende duik in de zee kan worden genomen.

Doorgaans geflankeerd door dolfijnen in het Bjørnafjord zeilen we richting Atlantische Oceaan. We zien diverse imposante watervallen. Onderweg kunnen we vis vangen voor een barbecue op één van de vele eilandjes. Na nog enkele dagen zeilen bereiken we Bergen, ons einddoel.

Bergen*
De Hanzestad Bergen ligt schilderachtig gelegen tussen bergen en de zee. Het is de stad waar de meeste cruise schepen ter wereld afmeren. De houten pakhuizen (Gamle Bryggen), uit de middeleeuwen, zijn opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

De Hilde Baudine ligt afgemeerd aan de wereldberoemde Bryggenkade. Je kunt hier vanuit de vismarkt, de gezellige kleine winkeltjes of met de Fløybane het uitzichtpunt Fløyen bezoeken.

Vanuit Bergen vertrekt op vrijdag 20 juli om 16.30 uur de ferry naar Hanstholm (Denemarken). Op de ferry zijn hutten gereserveerd. De volgende dag kom je met ons busje* aan in Dronrijp.

*Wij zorgen voor een busje en /of luxe auto(s) waarmee onze gasten zelf naar de ferry in Hanstholm of Hirtshals in Denemarken rijden. (En eventueel naar de ligplaats van D.H.B. in Noorwegen) Dit geldt tevens voor de terugreis.
*Wij reserveren voor onze gasten de hutten aan boord van de ferry. De ferrykosten zijn bij de prijs inbegrepen!

*Zie ook de algemene informatie over onze Noorwegenreizen.

*Voor meer info: klik op titel

Noorwegen: een onvergetelijke mix van zee, fjorden, cultuur en een imposante natuur!
 

Kamminga Sailing

2 kuipen op het zeiljacht De Hilde Baudine van Kamminga Sailing

Korshamn

 Korshamnfamilie heeft een heerlijke skalldyr diner voor ons gemaakt

Salon van zeiljacht De Hilde Baudine

Stavanger

Lysefjord met de Preikestolen

 Waterval, Lysefjord

Skudeneshavn

zeilen door fjord

Hardangerfjord

vis eten

waterval

zeiljacht

Zeiljacht De Hilde Baudine Sunndal te Noorwegen

Bergen

Bergen

Bergen

Zonsondergang

Zeiljacht DHB
 

© Kamminga  

Kamminga Sailing   Ljouwertertrekwei 34   9035 ED   Dronrijp

  Telefoon: 0517 - 231938